Adieu IJC – Harculo Expositie 30/10-28/11

In 2016, enkele dagen voordat de sloop van de 60 jaar oude IJsselcentrale te Zwolle begon, fotografeerden leden van Fotoclub Zwolle in en rondom de centrale. Het resultaat tonen wij u in een expositie die van 30 oktober t/m 28 november 2021 te zien is tijdens de Expositie De Zilveren Camera in Harculo Zwolle-Zuid. De presentatie van De Zilveren Camera is in handen van de Stichting De Stadt Verbeeldt.

De leden van Fotoclub Zwolle, de club die al meer dan 125 jaar bestaat, werken naast vrij werk regelmatig aan thema’s en ontwikkelen gezamenlijke activiteiten. Tijdens een bezoek aan de IJsselcentrale te Zwolle in 2016 is het nu getoonde werk ontstaan.
De beelden zijn zeer divers. Daar waar de een de nadruk legt op de enorme raampartijen, brengt de ander details, zoals bijvoorbeeld een metertje in beeld, of de architectuur van het gebouw, of het verval en de vergankelijkheid.  

Voor meer informatie en foto’s klik op deze link

De Stad Verbeeldt exposeert voor de tweede keer op deze unieke locatie, die normaal gesproken afgesloten is. Het is een cultuurhistorisch pand met veel verhalen over de ontwikkelingen van energie in de afgelopen 60 jaar. De expositie Zilveren Camera is te zien in de grote kantine van het Dienstengebouw.

Foto’s van Fotoclub Zwolle zijn te bekijken bij Expositie Harculo in de kleine kantine 1e verdieping, linkerdeur.

http://www.infomgt.nl

Geef een reactie